XXXXX Dva nova seminara na sceni Aikido Beograd - Aikido Dojo Edo

Dva velika učitelja u Beogradu

U periodu od samo 7 dana nakon što je Tissier sensei održao seminar u Beogradu, dva velika učitelja su takođe posetila naš grad. U pitanju su Michele Quaranta shihan i Urban Aldenklint shihan.

Michele Quaranta shihan

Quaranta sensei, već poznat aikidokama u Beogradu, održao je sjajan seminar u dva dana na kojem je održao i polaganje za yudansha zvanja. Osim toga, na seminaru je kao gost imao priliku da prikaže svoju veštinu i sensei Ed Tenzen Germanov, aikidoka iz Bugarske koji je u prošlosti pratio Toyoda sensei. Sa svojim asistentom i nekolicinom vežbača koji ga prate, podučavao je tehnike na temu tachiwasa-yokomen i ushirowasa.

Urban Aldenklint shihan

Na drugoj strani Beograda je istovremeno tekao seminar sa već pomenutim Urban Aldenklint shihan koji dolazi iz Švedske. On pripada Kobayashi dojo grupi. Ovaj seminar je imao međunarodni karakter. Osim gostiju iz Švedske i Srbije, učešće na seminaru uzeli su i aikidoke iz Makedonije i nama posebno dragi gosti iz Bugarske, koji već tradicionalno dolaze u Beograd da bi ispratili Christian Tissier sensei kao i Pascal Guillemin sensei koji je tehnički direktor Aikido association Fujiyama (AAF).

Zajednički trening sa gostima iz Bugarske

Imali smo čast i priliku da ugostimo grupu od desetak aikidoka na treningu u Aikido klubu “Zvonko Osmajlić” u Beogradu. Bio je to fantastičan momenat za razmenu iskustava sa našim gostima. Koristimo priliku da im se zahvalimo na srdačnoj poseti i da ih pozovemo ponovo da vežbamo i da se družimo. Hvala Rumen Movradinov sensei i njegovim prijateljima.